Туристичка понуда

На коњима вас водимо, драги посетиоци, кроз Аранђеловац, његову раскошну околину, подножје и кроз шумарке познате шумадијске лепотице Букуље, покрај многих знаменитости, кроз један од најлепших крајева наше земље. У свако доба године наћи ћете овде могућности за разоноду, за уживање и активан одмор.

tur ponuda

ТЕРЕНСКО И ТУРИСТИЧКО ЈАХАЊЕ И ВОЖЊА

Осетите све чари и природне лепоте шумадијских предела. Уз обале језера, шумским путевима до врхова мистериозних планина, преласком преко “камене планине” до средњовековног манастира,  питомим пределима задивљујућих видика одјашите до устаничког Орашца и на коњу се  упознајте са историјским знаменитостима.

Желите да се одвојите од стреса града и осетите чари   природе, узивате у пејзажима, посетите историјске знаменитости, научите да јашете, осетите романтику фијакера,... одвешћемо Вас у свет за који нисте знали да постоји.

ЈЕДНОДНЕВНО ЈАХАЊЕ И ВОЖЊА СА РУЧКОМ

ће Вам омогућити да се потпуно опустите и заборавите на свакодн евинцу. У свету у којем време не постоји, доживећете незаборавна искуства, а призори прелепих језера бистре воде, столетних непрегледних шума планине Букуље, путеви валовитих цветних ливада крај нетакнутих планинских извора довешће Вас до света за који нисте знали да постоји. Уз пут ће те открити свет животиња које се слободно крећу по природи.

ОСНОВНА ОБУКА  У ЈАХАЊУ И ВОЖЊИ

ће вас упознати са основама јахања и припреми за обилазак жељених дестинација на коњу.

ПРОГРАМИ ЗА ДЕЦУ

У нашој понуди налази се и широки спектар програма за децу свих узраста, од сликања на коњу за најмлађе, преко шетње на коњу и вожње у фијакеру, до убрзаног курса јахања, што ће озарити лице сваког детета.

ЗА ВАС КОЈИ СТЕ ЖЕЉНИ  УЗБУДЉИВЕ АВАНТУРЕ

Прогалопирајте кроз непрокрчене путеве, кроз шуме, низ стрмине планина, улетите у језеро и запливајте на коњу.

ЈЕЗЕРО ГАРАШИ

Букуљом, стазом на коњу прођите кроз природне лепоте шумских предала, застаните, и постаните једно са малим дивним шумским бићима, можда  понеким ланетом или срном, спустите се до прелепог Гарашког језера, где се одморите, и уживате у природи.
Могућ је и обилазак цркве св. Пророка Илије, храста лужњака, Паун-стене и воденице.

БУКУЉА - ОСМАТРАЧНИЦА

Завалите се у фијакеру, или у седлу коња, кроз столетну букову и храстову шуму,  а на врху уживајте посматрајући заносан залазак сунца. С а осматрачнице можете, ко на длану, видети  Рудник, Сувобор, Маљен, Овчар, Каблар, Космај, Авалу, Гружанске планине и Поморавље.

ОРАШАЦ

Питомим пределима задивљујућих видика одјашите до устаничког Орашца.  На коњу осетите дух српског народа и у самом месту подизања првог срског устанка окусите домаћу кухињу спремљену на традиционалан начин.

МАНАСТИР СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА У БРЕЗОВЦУ Кроз шуму, па путевима „мермерне планине” стиже се до манастира који је подигао последњи српски деспот Ђурађ Бранковић 1444. године. Текст натписа, који је узидан изнад јужних врата цркве, на старословенском гласи: " 1444, Георгије деспот Бранкович Смедеревац ктитор манастира под крилом града Венча. Нарече храм светог архистратига Михаила Церкви и престависе 1457. А посем црква појала 155 а тога числа опусти. Би пуста до 1795 лета ".

ТОПОЛА

Планинским путевима Букуље и Венчаца, па кроз романтичне винограде и непрегледне ливаде досегните Тополу, где ћете обићи задужбинску Цркву Светог Ђорђа, смеле и необичне архитектуре, изграђену у српско-византијском стилу, виле кра љевића, музеј и још много тога.

  • ВЕНЧАЊА
  • ОРГАНИЗОВАНЕ ПОСЕТЕ – ЕКСКУРЗИЈЕ
  • ОБИЛАЗАК И РАЗГЛЕДАЊА ГРАДА
  • СЛИКАЊЕ Н А КОЊУ
  • ВИШЕДНЕВНО ЈАХАЊЕ
  • КАМПОВИ
  • РИБОЛОВ СА ЛОВАЧКИМ ВОЗИЛОМ
  • ЛОВ СА ЛОВАЧКИМ ВОЗИЛОМ
TOP