Фото галерија 2010.

Чланови нашег клуба придружили су се манифестацији "Опленачка берба 2010." у Тополи. Породица Орловић, власник конпаније "Три О" и "Апартмани Орловић", у Тополи, изашла нам је у сусрет уступивши нам простор, на својој земљи, за промоцију коњичког спорта и коњичког туризма за све дане бербе. Лепо време, сјајна организација, диван културно-уметнички програм и мноштво посетиоца подигли су ниво ове традиционалне манифестације.

Основна школа "Милош Обреновић" на јавном часу  "Увод у вештину јања" који им је од срца поклонио наш клуб

Волонтерима нашег клуба било је право задовољство радити са децом која су одушевљено упијала сваку реч, док су се уживајући у јахању радосно се осмехивала.

Неколико дана касније, клуб су посетили директор школе и учитељица, пренели су нам изванредне утиске ученика и донели изузетно драг поклон, урамљен цртеж ученице првог разреда Иване Марковић са посветом.

Чланице нашег клуба Радмила Радовановић и Јелена Пантелић учествовале су на коњима које су им уступили пријатељи из КК "Стина" из Словића - Груде, и екипно заузеле друго место. Сјајан пријем и гостопримство домаћина, одлична организација, спортски дух, дивна и занимљива стаза ово такмичење су учинили незаборавним за све.

Дивно дружење, са дводневним боравком чланова нашег клуба, у Панчеву, у домовима чланова КК "Кремен", допринело је упознавању са активностима клуба домаћина и развијању пријатељстава уз размену контаката чланова клубова.

Пре почетка турнира у КК "Кремен", је организовано полагање основне јахачке обуке најмлађих чланова клуба, са стицањем статуса "Хобита" - најмлађих јахача панчевачког клуба.

Након полагања најмлађих, лица са посебним потребама - редовни чланови КК "Кремен" такмичили су се на "полигону спретности" опремајући, водећи, јашући коње, показали су изузетну спретност у обављању различитих задатака  са земље и са седла својих омиљених коња.

Сам турнир се одвијао у две дисциплине:

 • Пони вишебој
 • Прескакање препона
И у две категорије:
 • Пони класа
 • Хафлингер Класа
На турниру су наступила три члана нашег клуба: Јелена Пантелић Радмила Радовановић и Светозар Војиновић, у две дисциплине са два коња из нашег клуба. У конкуренцији од тридесетак јахача наши чланови су однели два прва, једно друго и два трећа места.

Традиционална сајамска смотра лова, риболова и спорта, Међународни сајам хортикултуре, затим Међународни сајам „Eko-svet", и по први пут ове године првог, сајма коњарства "HorseVille", одржана је од 28. септембра до 3. октобра на Новосадском сајму.

У халама и на отвореном простору сајмишта, представило се више од 300 излагача из Србије, земаља у региону и Европске уније. Богатством садржаја и пратећих дешавања, успешним промоцијама и великим бројем одржаних стручних предавања, округлих столова, трибина и семинара. Ова манифестација привукла је пажњу великог броја учесника и посетилаца, којих је ове године, према речима организатора било око 50.000.

Посебну пажњу привукао је "HorseVille", окупивши 108 излагача и 204 коња, дресурно јахање, три такмичења, изложбе и други пратећи сегменти оставили су снажан утисак на посетиоце и поставили нове изазове пред организаторе.

Наиме, у сарадњи Савеза за терапију и активности помоћу коња  “Јашимо заједно”  из Београда, Фондације “Nazaj na konja” из Словеније, Коњичког клуба “Аранђеловац” и Удружење грађана “Вера, љубав, нада”  ШОСО “Милан Петровић”, у хали 13 свакодневно у два термина, презентована је показна вежба терапијског јахања. Активности помоћу коња се могу користити као облик терапије за помоћ развоју у физичком, психичком, когнитивном и перцептивном понашању. Побољшава снагу мишића, ход, комуникацију, социјалне вештине, концентрацију, перцептивну способност моторике, самопоуздање, координацију покрета и самим тим укључује особе са инвалидитетом у спорт и рекреацију са коњем.

АКТИВНОСТИ НА ПЛАНИНИ ТАРИ - КОЊИЧКА РЕВИЈА "ПРЕОБРАЖЕЊЕ 2010."

АКТИВНОСТИ НА БУКУЉИ 2010.
Две кобиле из нашег клуба обрадовале су нас својим приновама. Лариса је ождребила прелепо ждребе хафлингера Кишу, а Ержика шареног пастувчића Хидалга.

Извештај са трке:

25. априла у селу Прогореоци, општина Аранђеловац, организована је друга трка у даљинском јахању, у организацији КК Арађеловац и Савеза за коњички спорт и ФЕИ дисциплине коњичког спорта Србије.

По пријатном времену, које је повремено реметила мања киша, у такмичењу су учествовали следећи клубови:

 • КК Аранђеловац - Аранђеловац
 • КК Полицајац - Београд
 • КК МБМ - Рушањ
 • КК Нониус - Ниш
 • КК Дивађо - Београд
 • КД Кнез Михаило - Пожаревац
 • КК Бела Грива - Лазаревац
 • КК Дора – Бајна Башта

На одлично постављеној стази, по брежуљцима прелепе Шумадије, у трку са временом и природом ушло је преко 20 коњаника, које је дуж стазе пратило око 1.700 гледаоца. Радује што је велики број деце узео учешће. Превелика жеља да се постигне најбоље време коштала је многе такмичаре који после првих 30 км нису могли да наставе такмичење. Топло време, са доста испарења, очигледно није пријало коњима на почетку овогодишње сезоне.Само два такмичара завршила су такмичење у конкуренцији на 60 км. Победник је Игор из КК Полицајац, на грлу Сијера, а другопласирана је Јована из КК Дивађо, на грло Тњо хеартхс.

Деца из КК „Нониус“ су екипно заузела прво, а домаћи КК „Аранђеловац“ Радмила Радовановић и Јелена Пантелић друго место. Медији који су пропратили трку: РТС 1, РТВ „Студио Б“, РТВ „Сунце“, РТВ „Шумаија“, ТВ „Инфобиро“

СВИТА СВЕТИ САВА 2010.
ПОСЕТИО НАС ЈЕ КК "НОНИУС ИЛИЈЕСКИ"
TOP