Hipoterapija

Mi smo jedan od svega šest akreditovanih hiporehabilitacionih centara u Srbiji, a jedini koji je besplatan za krajnje korisnike iz grada.

Hipoterapija je akreditovana socijalna usluga koja koristi konja i pet terapeuta za pomoć osobama s invaliditetom.

Ono što možemo ponuditi kao naš izvorni uspeh su priče korisnika naših terapija i njihovih informacija.

Ali ne samo uspešne priče, svako to čini. Imamo priče koje su rasle u srcima korisnika. Slažemo se da su one ujedno najteže i najdragocjenije.

Sanelina priča

Sanela je 12-godišnja devojčica s autizmom, dete s najtežom medicinskom dokumentacijom u našem gradu. Ona ima psihoze i autizam, nosi pelene i ne može ništa učiniti sama. Sanela je potpuno asocijalna i odbija integraciju s drugima. Tokom svake hipoterapije ona samo sedi u uglu, a majka je potvrdila da Sanela nije imala ni jednu od svojih "epizoda" ovde. Ništa se ne događa. Samo sedi. Sanelina majka tvrdi da samo nakon što sedenja u blizini kona, zapravo spava celu noć. Jednog dana Sanela je skočila na konja, uz našu pomoć. Potom je dotaknula kosu konja i počela se smejeti. Majka je bila preplavljena kad se Sanela nasmejala. "Moja ćerka se nasmejala prvi put u svojih 12 godina života. Prvi put se moja ćerka smeje", plakala je. Nismo mi to uradili, terapijski konj je to učinio.

TOP